outstanding-events
Uitgelicht Outstanding Events

Ervaar de power van de wind in je zeil en scheur over het strand in een blokart /strandzeiler! Het hele jaar door, iedere zaterdag en …

Meer over Outstanding Events
Relaxen & Genieten

Lees meer
Sportief & Actief

Lees meer

Speeddaten in coronatijd

2020 in is alle opzichten een uitzonderlijk jaar. Dat geldt ook zeker voor mensen die geen relatie hebben, maar dat wel graag zouden willen. Het is niet ongebruikelijk om een nieuwe partner te leren kennen in een bar of dancing, of samen een hapje te gaan eten.

Met alle maatregelen om het virus in te dammen is het echter moeilijker dan ooit om nieuwe mensen te leren kennen en dus ook om een partner te vinden.

Gelukkig zijn er ook dit jaar mogelijkheden om toch te daten en te speeddaten. Voor wie dat laatste niet kent lichten we dit eerst even toe.

Wat is speeddaten precies?

Speeddaten is over het algemeen een georganiseerd evenement waarbij je gedurende enkele minuten met iemand praat. Als de tijd op is kun je aangeven of je vindt dat er wel of geen sprake van een klik is. Daarna wisselt de ene partij van tafel en schuift er een nieuwe gesprekspartner aan. 

Op deze manier kun je in een paar uurtjes tijd diverse nieuwe mensen leren kennen. Een van de voordelen van speeddaten is dat je al weet dat je gesprekspartner ook op zoek is naar een dieper contact, wat bij een gesprek in de kroeg altijd nog de vraag is. Deze evenementen worden door het hele land georganiseerd, van speeddaten in Amsterdam tot aan Limburg en Groningen. 

Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel mensen zich hebben ingeschreven, maar het is niet ongebruikelijk om 20 gesprekken aan te gaan. In corona-tijd is dit getal echter naar beneden bijgesteld tot 10 a 15 personen om de maatregel van 30 mensen in een ruimte niet te overschrijden. 

Er zijn diverse organisaties en zelfs gespecialiseerde websites die speeddating-evenementen organiseren. Vaak moet je je vooraf aanmelden, maar er zijn ook evenementen waar je zo binnen kunt lopen (mits er geen beperkingen zijn opgelegd door de overheid).

Uiteraard betaal je voor je deelname. Daar staat dan tegenover dat je vaak een gratis hapje en drankje aangeboden krijgt. 

Speeddaten en corona

Dit jaar heeft online speeddaten een grote vlucht genomen. Tijdens een lockdown is het onmogelijk om traditionele speeddate-evenementen legaal te organiseren. Gelukkig hebben we bijna allemaal beschikking over een apparaat waarmee we op internet kunnen.

Online speeddaten is een goede manier om veilig en volgens de regels nieuwe singels te leren kennen. Door het vooraf invullen van een vragenlijst wordt geprobeerd om de beste matches voor jou te regelen. 

Je kunt zowel via de browser van je computer als van je mobieltje inloggen en deelnemen aan het evenement. Ook hier kun je na ieder gesprek aangeven of er een match is of niet.  

Nadat je je ingeschreven hebt voor het online speeddaten krijg je na betaling een vragenlijst toegestuurd. Een uurtje voordat het begint krijg je een link toegestuurd waarmee je kunt inloggen. 

Vervolgens krijg je automatisch iedere 4 minuten een nieuwe gesprekspartner die je via je webcam kunt zien. Mochten er zich een oneven aantal mensen hebben ingeschreven kan het gebeuren dat je even geen gesprekspartner hebt. Je kunt dan even een spelletje spelen. 

Conclusie

Ben je op zoek naar een partner? Laat je dan niet afschrikken door de lastige tijd die we beleven, maar ga ervoor, juist nu!

Deel dit artikel met je vrienden!