rich-magic-workshop-goochelen
Uitgelicht Workshop Goochelen

Beleef een gezellige en ludieke middag met een workshop goochelen van Goochelaar Rich Magic.

Meer over Workshop Goochelen
Feesten & Fun

Lees meer
Op het water

De leukste vrijgezellenfeest activiteiten op het water. Niet bang voor natte voeten? Kijk dan snel welke spetterende activiteiten we voor jou hebben geselecteerd!

Lees meer

Vrijgezellenfeest ervaringen

Hier vind je verhalen en foto’s van vrijgezellenfeesten ideeën van onze bezoekers. Heb jij een origineel vrijgezellenfeest meegemaakt? Deel het dan met ons!

Vrijgezellenfeest voor een vriend

Een paar weken geleden hadden we het vrijgezellenfeest van één van mijn beste vrienden. Het was absoluut een top feest en we hebben genoeg mooie momenten meegemaakt. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze momenten blijft herinneren? We zaten er eerst aan te denken om een mooi fotoboek te maken. Het probleem was echter dat hij hier toch nooit naar zal kijken, zonde van het geld en de tijd dus. Mijn vriend heeft een bar in de tuin waar we eigenlijk heel de zomer lekker bier zitten te drinken met de vrienden. We hopen dit ook te blijven doen nu hij getrouwd is. Wat is bar gerelateerd waar je een leuke foto op kunt drukken? Ja natuurlijk, bierviltjes. Hoe kom je hier echter aan? Waar kunnen we deze laten bedrukken? Ik ging opzoek naar bierviltjes en liep er al snel tegen aan dat veel bedrijven deze vanaf grote aantallen aanbieden. 1.000 bierviltjes zijn niet alleen duur, maar wat moet je er mee? Uiteindelijk kwam ik uit bij Maxilia.nl. Op Maxilia.nl kun je 100 bierviltjes laten bedrukken voor € 64, nog net binnen mijn budget. Het grote voordeel t.o.v. andere partijen is dat hier de bierviltjes ook nog eens voor mij werden opgemaakt. Bij bijvoorbeeld drukwerkdeal moest ik een opgemaakt bestand aanleveren. Ik ben echter geen designer, dus snapte hier niets van. Binnen een week had mijn vriend de bierviltjes in huis. Elke keer als we nu bij hem aan de bar zitten kijken we naar de grappigste momenten van zijn vrijgezellenfeest, echt top! Bierviltjes bedrukken heb ik gedaan bij Maxilia.nl.

Cocktails maken op vrijgezellenfeest van Anouk

Voor het vrijgezellenfeest van onze zus en vriendin Anouk gingen we met alle meiden naar Arnhem cocktails maken. Samen met mijn zus heb ik het vrijgezellenfeest georganiseerd. Via www.ietsdoenofferte.nl hebben we een offerte gekregen van een cocktailbar in Arnhem en hier waren we erg tevreden over. Ook hebben we op deze site een offerte gekregen voor het vervoer naar Arnhem. We wilde de dag speciaal maken door Anouk op te halen in een limousine.

Anouk wist niet dat we een vrijgezellenfeest georganiseerd hadden. Haar aanstaande man zat in het complot en had geregeld dat ze die dag vrij was. Rond een uur of 3 op zaterdagmiddag stonden we met alle meiden met veel geschreeuw voor haar huis. Natuurlijk hadden we ook een leuke outfit meegenomen voor Anouk. Ze moest verkleed in een kort bruidsjurkje. Als groep hadden we allemaal roze shirtje aan. Met tien meiden gingen we met de limousine richting Arnhem. In de limousine werd al goed gefeest en heel wat champagne gedronken.

De man die onze leerde hoe we de verschillende cocktails moesten maken, zag er erg goed uit. Dit zorgde natuurlijk voor heel wat gelach en geflirt bij de (single) meiden in de groep. De groep werd verdeeld in 4 groepen. Iedere groep moest zijn eigen cocktail maken. De bedoeling was om de cocktails te proeven als alle groepen klaar waren met de cocktails. Dit lukte alleen niet helemaal. Er werd al heel wat voorgeproefd natuurlijk. Anouk moest de groep kiezen die de beste cocktail had gemaakt. De groep die gewonnen had kreeg een cocktailpakket om thuis cocktails te maken. De man die onze leerde hoe we de verschillende cocktails moesten maken, zag er erg goed uit. Dit zorgde natuurlijk voor heel wat gelach en geflirt bij de (single) meiden in de groep. De groep werd verdeeld in 4 groepen. Iedere groep moest zijn eigen cocktail maken. De bedoeling was om de cocktails te proeven als alle groepen klaar waren met de cocktails. Dit lukte alleen niet helemaal. Er werd al heel wat voorgeproefd natuurlijk. Anouk moest de groep kiezen die de beste cocktail had gemaakt. De groep die gewonnen had kreeg een cocktailpakket om thuis cocktails te maken.

Het vrijgezellenfeest voor de tweede keer

Trouwen doe je maar een keer. Maar mijn ouders bewezen het tegendeel. Na een huwelijk van bijna 30jaar en een scheiding die een jaar duurde kwamen ze er achter dat ze toch niet zonder elkaar konden. En ja, wat doe je dan? Nou gewoon opnieuw trouwen! En bij een huwelijk hoort natuurlijk ook een vrijgezellen feest, of het nou voor de tweede keer is of niet. Maar omdat een ezel zich doorgaans niet twee keer aan de zelfde steen stoot, vonden wij de ezel wel een bepalende factor voor dit huwelijk.

Toen het dan ook tijd werd voor mijn vaders hengstenbal hadden zijn vrienden een merkwaardig cadeau bedacht. We zaten nietsvermoedend te wachten op de groep mannen die mijn vader kwamen ophalen toen er een trailer voor het huis stopte. 12 mannen met T-shirts waar twee verliefde ezels op stonden liepen om de trailer heen. En je raadt het al, het cadeau was een echte ezel! En daar stond m’n vader dan, in een T-shirt bedrukt met ezels en het touw met een échte ezel eraan, in zijn hand. Nadat de ezel veilig in de wei stond ging de groep er op uit.

Als eerste ging de rit naar de vliegbasis in Teugen waar de ‘aanstaande ezel’ met een parachute uit een vliegtuig werd geduwd. Omdat mijn vader gigantisch bang is om te vliegen hadden ze een camera sprong geregeld. Toen hij van de schrik was bekomen ging de groep karten en sloten de dag af in de kroeg. En dit alles met hun shirtjes aan. Het was een erg komisch gezicht, een groep mannen met twee verliefde ezels op het shirt. Er zijn veel reacties op de shirtjes geweest, het maakte het groepsgevoel echt af. Van het t-shirts bedrukken hadden we dan ook echt geen spijt! Het idee van de shirtjes is later op de bruiloft gebruikt voor de bediening.

Het vrolijke vrijgezellenfeest van Barbara

Onze vriendin Barbara was de eerste van onze vriendinnengroep die in het huwelijksbootje stapte. Daar moesten wij, haar 11 vriendinnen, natuurlijk een memorabel evenement van maken. Omdat veel van ons elkaar al sinds de basisschool kennen, was het niet moeilijk om iets te bedenken wat echt bij haar past: een vrolijk feestje met lekker eten en drinken, typisch Barbara!

Om 10 uur stonden we bij haar voor de deur. Ze wist natuurlijk wel dat we kwamen, maar wat we precies gingen doen was een grote verrassing. We begonnen de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in de brasserie waar we als tieners bijna allemaal gewerkt hebben. Lekkere verse broodjes, veel fruit en jus, zodat we een stevige bodem hadden voor ons volgende activiteit: een champagneproeverij.

Nadat we eerst een uitgebreide uitleg kregen over de verschillende soorten bubbels, het verschil tussen brut en demi-sec en heel veel andere interessante weetjes begonnen we aan het leukste gedeelte: het proeven zelf. De champagne was heerlijk, maar vooral de combinatie tussen champagne en hapjes als grapefruit en garnalen was heel bijzonder. Twee uur later stonden we, een beetje giechelig weer buiten.

Precies op tijd, want de dag was nog niet voorbij! Na de champagneproeverij gingen we naar een dansschool voor een spoedcursus salsa dansen. Barbara is namelijk getrouwd in Spanje, dus we wilden wel helemaal in Spaanse sferen blijven! Onze docent had heel veel geduld met ons, stijve Hollandse meiden met de slappe lach. Na twee uur zwoegen konden we zowaar allemaal tegelijk een leuk dansje opvoeren! Tijdens de bruiloft hebben we hem nog eens gedaan, tot groot plezier van de andere gasten. De aanwezige Spanjaarden moesten er erg om lachen.

Na het dansen stond er in een Spaans restaurant verderop een heerlijk tapasmenu klaar. Spaanse gehaktballetjes, garnalen met heel veel knoflook, heerlijk brood: aan alles was gedacht. We hebben heerlijk gegeten en zijn daarna nog tot in de kleine uurtjes de kroeg ingedoken. Een fantastische dag en een goed begin van een hopelijk heel goed huwelijk!

Het VIP vrijgezellenfeest van onze Eef

Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover: mijn goede vriendin Evelien had een man gevonden die ze waardig genoeg achtte om de rest van haar leven mee te spenderen, en dus zouden ze begin Augustus in het huwelijksbootje stappen. Maar niet voordat wij, haar vrienden door dik en dun, voor haar een onvergetelijk vrijgezellenfeest hadden georganiseerd. Als vrijgezellenfeest idee wilde we dat dit een speciale dag zou worden. Eef zou op deze mooie dag in Juli eens even lekker in het zonnetje gezet worden, zoals ze dit voor zichzelf nou nooit deed. Uiteraard wist ze van niks, tot ze de dag van tevoren een mysterieuze envelop door die brievenbus kreeg, met daarin een uitnodigingvoor een Dag Als VIP. In de uitnodiging stonden haar instructies: sta om 10.00 ‘s ochtends klaar om opgehaald te worden door een limousine, en de rest volgt vanzelf.

De eerste activiteit op de planning was een heerlijke Zweedse massage, gevolgd door een professionele make-up sessie bij een lokale visagist. Hierna was het tijd om een hapje te eten bij een vier-sterren restaurant. De champagne was van tevoren besteld en stond bij binnenkomst al klaar. Ze vond het prachtig en kon niet geloven dat wij voor haar zoveel moeite hadden gedaan. Maar de dag was nog niet om. Na onze uitgebreide lunch vertrokken wij – in de limo uiteraard – naar Amsterdam waar wij de middag doorbrachten met shoppen naar de onmisbare oude, nieuwe, geleende, en blauwe items die ze, volgens het bekende Engelse gezegde, nodig zou hebben om haar bruiloft tot een succes te maken. Het ‘oude’ item vonden wij bij een leuk vintage winkeltje – een prachtige oude corsage die precies paste bij haar jurk. Het nieuwe item was een setje ondergoed voor tijdens haar huwelijksnacht, en het blauwe item was een kettinkje met een hartvormige saffier. Ten slotte gingen we nog even langs bij de bieb om een boek te lenen over de Griekse eilanden, waar zij en haar aanstaande hun huwelijksreis zouden doorbrengen.

Ondertussen was het tijd voor onze reservering bij een sfeervol Italiaans restaurant, waar wij de avond afsloten met een paar glazen verdiende Chianti. Je zag aan Eef dat ze enorm had genoten van deze fantastische dag. Het heeft ons een paar duiten gekost, maar haar reactie maakte onze moeite helemaal waard.

Vrijgezellenfeest voor broer

Vorige week was het zover. Mijn broer ging trouwen met de vrouw van zijn dromen, maar voor het zover wast moesten wij met de jongens natuurlijk even een onderonsje organiseren. Na lang wachten konden we eindelijk met z’n allen iets leuks doen.

Samen met de jongens hadden we besloten dat ik het feest zou organiseren.
Ik moest een leuk en onvergetelijk dag plannen voor 12 personen tussen de 20 en 30 jaar.
Aangezien ik de jongens erg goed ken was het voor mij redelijk makkelijk om iets te bedenken waar iedereen met plezier aan zou deelnemen.

Aangezien deze dag maar niet lang genoeg kan duren besloten we om lekker vroeg mijn broer op te halen. Om 08:00 uur stonden we met z’n alleen bij mijn broer voor de deur. Hij wist niet wat hem overkwam!
Nadat we de hele buurt wakker hadden gemaakt werd om 08:30 het ontbijt door het cateringbedrijf geleverd. Na een lekker stevig ontbijt werden we om 10:00 uur door een echte Amerikaanse schoolbus opgehaald. Na een hobbelig ritje van bijna 100 km werden we om 11:00 uur, in de buurt van Antwerpen afgezet. De buschauffeur zette ons af bij een verlaten boerderij waar een aantal quads stonden. Met behulp van deze quads en de coördinaten die wij kregen moesten wij, zonder GPS, naar de evenementenhal waar wij de quads konden inruilen voor luchtbugs om een portje te paintballen. Helaas verliep de rit met de quads anders dan gepland. In twee quads zat er namelijk niet genoeg brandstof. Een iemand moest weer terug rijden om brandstof te halen en de rest van de groep bleef achter. Net of dat niet genoeg was begon het ook nog eens te regenen.
Na rit van anderhalf uur in plaats van dertig minuten zaten we eindelijk binnen, in het evenementenhal. Daar kregen we een lekkere lunch en konden we ons opwarmen. Gelukkig begon de zon te schijnen, want we gingen paintballen!
Aansluitend konden we met de bierfiets naar het hotel fietsen. Als verassing hadden we een aantal leuke foto’s op bierviltjes laten bedrukken. Het was een leuke, gezellige en memorabele fietstocht naar het hotel. Hier konden we ons opfrissen en klaarmaken voor het diner.

Aan het eind van de dag werden we met de limo in stijl thuis afgezet, waar we met z’n allen de dag afsloten met een aantal glazen drank. Mijn broer was verrast maar super blij met zijn vrijgezellenfeest.
De foto’s die wij tijdens het vrijgezellenfeest gemaakt hadden, hebben wij op bierviltje laten bedrukken en op de bruiloft cadeau gegeven.