outstanding-events
Uitgelicht Outstanding Events

Ervaar de power van de wind in je zeil en scheur over het strand in een blokart /strandzeiler! Het hele jaar door, iedere zaterdag en …

Meer over Outstanding Events
Fotoshoot, Videoclip & Lipdub

Lees meer
Relaxen & Genieten

Lees meer

Een leuke kerst gewoonte introduceren

Toen ik jong was, was ik altijd erg blij wanneer kerst weer bijna voor de deur stond. Kerst ervaarde ik namelijk als een hele gezellige en warme tijd. Het was bijvoorbeeld het moment dat we met de hele familie samen kwamen en samen zouden eten. Dit is een familietraditie waar veel mensen zich wel in zullen herkennen. Echter, bij ons in de familie was er ook nog een andere familietraditie die mij heel erg goed is bijgebleven. Wanneer het bijna kerst was was het namelijk ook tijd voor een kerststukje maken. In dit artikel vertel ik je meer over deze fijne kerstactiviteit.

Wat is een kerststukje?

Bij ons in de familie is het heel erg gebruikelijk dat er ieder jaar kerststukjes worden gemaakt. Echter, dit is een gewoonte die lang niet bij alle families zo bekend is. Het is zelfs zo dat lang niet alle mensen een goed beeld hebben van wat een kerststukje dan eigenlijk precies is. Daarom lees je hier nu eerst meer over wat er precies met een kerststukje wordt bedoeld. Een kerststukje wordt vaak in een mooie schaal of mand gemaakt. Het is een soort bloemstukje waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals takken. Daarnaast mogen bij een kerststukje lampjes en kerstballen ook zeker niet ontbreken.

Hoe maak je een kerststukje?

Je hebt nu al kunnen lezen over wat een kerststukje is en een klein inkijkje kunnen krijgen in welke materialen van belang zijn. In de volgende alinea kun je nog meer lezen over de materialen en waar je ze kunt aanschaffen. De kans is groot dat je na deze informatie nog steeds rondloopt met vragen voor tips en tops hoe je het beste een kerststukje kunt maken. Het is handig om oases als ondergrond te nemen. Daarin kun je allerlei verschillende groene takjes steken. Vervolgens kun je het stukje decoreren met kerstballen, lintjes en lichtjes.

Waar vind je materialen?

Om een leuk kerststukje te kunnen maken is het belangrijk om allerlei verschillende mooie materialen in huis te hebben. De basis van het stukje is een mooi stuk oases. Dit kun je bij allerlei verschillende winkels halen, denk bijvoorbeeld aan een tuincentrum. Daarnaast heb je ook mooie takken of bladeren nodig. Als je een grote tuin hebt, dan kun je ervoor kiezen om hier een paar stukjes van uit je eigen tuin te knippen. Tot slot is de decoratie een belangrijk deel van het kerststukje. Ook hiervoor kun je bij bijvoorbeeld een tuincentrum terecht. In de periode van kerst zal je hier veel leuke dingen kunnen vinden.

Maak er een gewoonte van

Je hebt nu helemaal goed kunnen lezen hoe je een leuk kerststukje kunt maken. Nu is het aan jou om de uitdaging aan te gaan om komende kerst je eigen stukje te gaan maken. Het is heel erg gezellig om wat mensen of familieleden uit te nodigen en samen een middag creatief aan de slag te gaan met het maken van leuke kerststukjes. Om een leuke familietraditie te introduceren is het heel erg leuk om het kerststukjes maken jaarlijks met een groepje te doen.

Deel dit artikel met je vrienden!